Låneformer

Lånia samarbetar med en rad olika banker och kreditbolag som erbjuder olika sorters låneformer. När du använder vår tjänst så får du förslag på passande låneformer och långivare utefter det kreditbehov och de ekonomiska förutsättningar som du har. Nedanstående låneformer kan komma att presenteras på Lånia då du använder vår tjänst.


Privatlån – Stora lån utan säkerhet

Privatlån är den moderna benämningen för blancolån som betyder lån utan säkerhet. Detta är en låneform där du kan låna upp till 400.000 kr hos vissa långivare. Återbetalningstiden är normalt mellan 1 – 12 år men ibland längre.

Låneformen passar både för finansiering av dyrare saker och för tillfälligt behov av pengar. Detta eftersom att du när som helst under avtalstiden kan återbetala hela lånet, utan att behöva betala ränta för den kvarvarande löptiden.

Privatlån lämpar sig främst för fordonsköp, renovering, utbyggnader, resor samt andra dyrare inköp och investeringar. När du köper fordon med privatlån så krävs ingen kontaktinsats.


Låneförmedlare – Ett smart sätt att låna pengar

En låneförmedlare samarbetar med flera banker och kreditbolag som erbjuder privatlån, för att hjälpa dig att hitta ett passande lån till så bra villkor som möjligt. Låneförmedlaren kan också hjälpa dig med rådgivning i de fall då du känner dig osäker över vilket lån du ska ansöka om.

När du ansöker hos låneförmedlaren så gör denne en kreditupplysning på dig för att försäkra sig om att du är kreditvärdig och att du har tillräckligt hög inkomst för att kunna återbetala lånet. Efter detta skickar låneförmedlare ut din ansökan till alla de banker och kreditbolag som låneförmedlaren samarbetar med. När låneförmedlaren fått svar från dessa så skickas flera låneförslag ut till dig och du kan då i regel välja vilket lån du vill använda dig av. Du kan också välja att avstå samtliga låneerbjudanden.

När du använder vår tjänst på Lånia så kan vi komma att rekommendera en eller flera låneförmedlare som passar för just ditt behov. Detta om du framför allt har betalningsanmärkningar eller om du vill göra flera låneansökningar och slippa flera kreditupplysningar i ditt namn.


Snabblån – Små och snabba krediter

Snabblån kan även kallas för sms-lån och mikrolån. Detta är en låneform som främst är avsedd för att du ska kunna låna en mindre summa pengar snabbt när du t.ex fått oförutsedda utgifter. Du kan normalt låna mellan 1000 – 20.000 kr med ett snabblån och återbetalningstiden löper vanligtvis mellan 1 – 3 månader men hos vissa långivare kan du välja återbetalningstider på mellan 1 – 5 år.

Ett snabblån bör dock inte användas för t.ex fordonsköp eller annat inköp då den höga räntan gör att det du köper i slutändan blir väldigt dyrt. Snabblån bör främst användas för oförutsedda utgifter eller då du tillfälligt behöver dryga ut din ekonomi. Försäkra dig dock om att du kan återbetala lånet inom den avtalade tiden och undvik att förlänga ditt lån.

Läs om risker med lån och ditt ansvar som låntagare innan du använder vår tjänst och ansöker om ett lån.